Je kunt veel doen om de CO2-uitstoot die jij veroorzaakt te verminderen. Uitstoot die je niet kunt vermijden, kun je compenseren.

Bij alles wat je doet komt het broeikasgas CO2 vrij. Het maakt al veel verschil als je een energiezuinig huis hebt, bewust eet en duurzaam vervoer kiest. De broeikasgassen zorgen voor klimaatverandering. De CO2 uitstoot is niet te vermijden maar je kan het bij ons compenseren. Of je nu particulier of zakelijke compensatie zoekt, wij kunnen het aanbieden in onze bossen.

 

Lever een positieve bijdrage aan het klimaat en compenseer je CO2 via ons duurzame bosproject.

Via CO2-compensatie kunnen particulieren en bedrijven hun CO2-uitstoot “compenseren” (lees afkopen). In theorie kan je zelf aan de slag om je CO2-uitstoot te compenseren door bijvoorbeeld een boom in je tuin te planten. In de praktijk is het vaak makkelijker, efficienter en impactvoller om dit uit te besteden.

De vuistregel is dat een volgroeid bos  zo’n 1500 ton CO2 per hectare heeft vastgelegd.  Afhankelijk van hoeveel bomen er per hectare groeien, kun je dit terugrekenen. In een volwassen bos staan circa 150 volwassen bomen. Wanneer je stelt dat die voor 25% van de CO2 opslag verantwoordelijk zijn, kom je op 2,5 ton per boom.

Als samenvatting uit de diverse studies kan besloten worden dat de jaarlijkse CO2-compensatie varieert tussen 21,77 kg CO2/boom tot 31,5 kg CO2/boom. Om 1 ton CO2 te compenseren zijn er vervolgens 31 tot 46 bomen nodig. In Europa staan er per hectare 300 tot 500 bomen. Als conclusie voor de berekening voor de cijfers op de website van Encon wordt er gerekend met 24 kg CO2/boom en gemiddeld 500 bomen per hectare. Dat betekent dat 1 hectare bos: 500 bomen x 24 kg CO2/boom = 12.000 kg CO2 compenseert oftewel 12 ton CO2/hectare.